flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду відвідали лекцію з ділової української мови

20 березня 2023, 08:52

Працівники апарату суду відвідали лекцію з ділової української мови

 

17 березня 2023 року відбулась зустріч з доцентом кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національно університету імені Богдана Хмельницького - Єрмоленко Галиною Анатоліївною на тему "Ділова українська мова".

 

Під час лекції обговорили норми нового Українського правопису, що був прийнятий 22 травня 2019 року Кабінетом міністрів України (постанова № 437 КМУ «Питання українського правопису»). Цією постановою передбачено впровадження нового правопису протягом п’яти років, зараз триває перехідний період.

 

Також були і практичні завдання для здобуття навичок у використанні ділової української мови, окрему увагу звернули на типові помилки, які виникають під час оформлення офіційних листів та процесуальних документів, розглянули конкретні випадки з судової практики.

 

Під кінець зустрічі слухачі мали змогу отримати відповіді на запитання, що виникли під час прослуховування лекції та зробити висновки щодо усунення помилок в оформленні документів.