flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді проведено День відкритих дверей

08 листопада 2023, 16:32

День відкритих дверей

 

Сьогодні, 8 листопада 2023 року, в Господарському суді Черкаської області відбувся День відкритих дверей. У заході взяли участь студенти І та ІІІ курсів Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ) та Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України спеціальності 081 «Право» та викладачі цих навчальних закладів.

Зустріч розпочалася зі вступних слів голови Господарського суду Черкаської області Костянтина Івановича Довганя.

Суддя-спікер Оксана Іванівна Кучеренко розповіла про становлення господарського (арбітражного) судочинства на Черкащині, категорії справ, що розглядаються судом, спеціалізацію суддів та особливості роботи судді в господарському процесі.

Учасники заходу відвідали судові засідання у таких справах:

  • справа № 925/1264/23 (суддя Кучеренко О.І.) за позовом товариства з обмеженою відповідальністю “Ефект 23” до товариства з обмеженою відповідальністю “БП Ураган” про скасування державної реєстрації

  • справа № 925/945/23 (суддя Гладун А.І.) за позовом Першого заступника керівника Звенигородської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Лисянської селищної ради до товариства з обмеженою відповідальністю "Укррент-Інвест" про стягнення 1 411 641,47 грн. безпідставно збережених коштів.

Після завершення судових засідань керівник апарату суду Ганна Миколаївна Жицька розповіла про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, структуру та організацію роботи суду, впровадження інформаційних технологій та роботу підсистеми «Електронний суд».

Прес-секретар суду Агапов А.В. ознайомив з основними напрямками роботи прес-служби суду, навігаційними інструментами, розділами та функціональними можливостями офіційного веб-сайту суду, сторінкою суду в соціальній мережі Facebook, розповів про можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку (ВКЗ) та особливості організації таких засідань.

Наприкінці зустрічі слухачі мали змогу отримати відповіді на всі свої запитання та зробити фото.