flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів)

05 лютого 2015, 15:16

До відома арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів)

Статтею 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI визначені повноваження ліквідатора та членів ліквідаційної комісії.

Зокрема, абзацом 14 частини 2 статті 41 Закону про банкрутство визначено, що до повноважень ліквідатора віднесено передачу в установленому порядку на зберігання документів банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов’язковому зберіганню.

Із 07 лютого 2015 року до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" будуть внесені зміни згідно із Законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" №1702-VII від 14.10.2014р.

Зокрема, абзац 14 частини 2 статті 41 Закону про банкрутство буде доповнено словами "на строк не менше п'яти років з дати визнання особи банкрутом", а частину 2 зазначеної статті після абзацу вісімнадцятого доповнено новим абзацом такого змісту:

"подає в установленому порядку та у випадках, передбачених Законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", інформацію центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення"