flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги представників засобів масової інформації!!!

16 лютого 2015, 16:43

До уваги представників засобів масової інформації!!!

У світлі судової реформи увага суспільства прикута до діяльності судової гілки влади. Разом з тим, останнім часом набули системного та відвертого характеру випадки тиску на суддів. Не останнє місце в розпалюванні негативних настроїв серед населення займають й деякі ЗМІ, які розповсюджують неправдиву інформацію, що безперечно, підриває довіру до правосуддя.

Для уникнення дезінформування суспільства про процеси, які відбуваються у судовій системі України, Вищий господарський суд України закликає ЗМІ дотримуватись стандартів журналістики та професійної етики, не піддаватися на провокації, не тиражувати недостовірну інформацію, що порушує законні права та інтереси, посягає на честь і гідність особи. Переконані, що створення ефективної системи взаємодії судів і ЗМІ є одним із пріоритетних напрямків демократизації нашої держави.

У свою чергу, Вищий господарський суд України завжди відкритий для діалогу з представниками ЗМІ та громадськістю і готовий надати об'єктивну та всебічну інформацію, коментарі, інтерв'ю, а також оперативно відповісти на будь-які запитання, що стосуються діяльності суду.