flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новий функціонал для користувачів офіційного веб-порталу «Судова влада України»

07 вересня 2015, 16:37

Новий функціонал для користувачів офіційного веб-порталу «Судова влада України»

На офіційному веб-порталі Судова влада України (http://court.gov.ua/) запроваджено новий функціонал – можливість користувачів порталу перегляду/пошуку/друку інформації щодо стадій розгляду судових справ.

     Інформація надається для справ, у ході розгляду яких зміни сталися після 28 травня 2015 року Такий функціонал впроваджено на виконання вимоги частини 2 статті 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», яка передбачає, що інформація про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову, дату надходження позовної заяви, апеляційної, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення, стадії розгляду справи, місце, дату і час судового засідання, рух справи з одного суду до іншого є відкритою та підлягає невідкладному оприлюдненню на офіційному веб-сайті судової влади України, крім випадків, установлених законом.

     Зауважимо, що відповідно до ч. 3 ст.6 ЦПК України, ч. 3 ст. 12 КАС України , ч. 1 ст. 44 ГПК України та ч. 2 ст. 27, ст. 517 КПК України на веб-сторінці суду сторони процесу та суть справи не відображаються у справах:

  • про усиновлення;
  • про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю;
  • про злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності особи;
  • у яких обвинувачений неповнолітній;
  • у яких присутній хоча б один документ із забороною оприлюднення;
  • у яких є клопотання у порядку Кримінального процесуального кодексу України, які розглядає слідчий суддя;
  • за скаргами на дії, рішення чи бездіяльність слідчого, прокурора.

     

Крім того, інформація щодо стадій розгляду справ Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду України та Апеляційного суду м. Києва не відображається. Відображення стадій розгляду справ цими судами запланована з 1 листопада 2015 року після запровадження обміну інформацією між вказаними судами та центральною базою даних автоматизованої системи.