flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено день відкритих дверей

24 травня 2016, 16:39

Проведено день відкритих дверей

Сьогодні, 24 травня 2016 року, у господарському суді Черкаської області відбувся День відкритих дверей з нагоди 25-річчя утворення господарських (арбітражних) судів України. У заході взяли участь студенти спеціальності «Менеджмент» факультету економіки та управління Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ).

 

     У рамках зустрічі студенти прослухали лекцію судді господарського суду Черкаської області Кучеренко Оксани Іванівни на тему: «Історичний нарис становлення господарського суду Черкаської області». Під час лекції студенти дізнались про становлення господарського судочинства на Черкащині.

Відвідувачів було ознайомлено з розміщенням суддів та працівників апарату суду в приміщенні. Керівник апарату суду Жицька Г.М. та заступник керівника апарату - начальник відділу з організаційно-кадрової роботи Рикунова Л.М. розповіли про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, структуру апарату суду та особливості проходження державної служби. Старший судовий розпорядник Лисенко Р.М. розповів про особливості проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку, головний спеціаліст із зв`язків зі ЗМІ (прес-секретар) Агапов А.В. ознайомив з основними розділами та функціональними можливостями веб-порталу «Судова влада України» та офіційного веб-сайту суду.

Студенти завітали до канцелярії та архіву суду, планово-фінансового відділу, аналітично-статистичного відділу, відділу комп’ютерного забезпечення, бібліотеки, кабінетів суддів та керівництва, де мали змогу отримати відповіді на свої запитання про роботу суду.

Крім того, студенти були присутні у судовому засіданні по справі про стягнення коштів.

Метою проведеного заходу є формування позитивного іміджу суду, підвищення загального рівня правової культури, вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.