flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар суду підвищив свій професійний рівень

24 листопада 2016, 10:17

Прес-секретар суду підвищив свій професійний рівень

 З 21 по 23 листопада 2016 року Національною школою суддів України проводилась підготовка спеціалістів із забезпечення зв`язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих і апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва.

 

Від господарського суду Черкаської області участь у навчанні взяв головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретар) – Агапов А.В.

 

Учасники навчання обговорили актуальні питання взаємодії судової системи з громадськістю та ЗМІ; ознайомились з організацією медіа-супроводу діяльності суду, зокрема під час розгляду резонансних справ; вдосконалили навички з підготовки медіа-карти; розглянули шляхи вирішення кризових ситуацій та методологію їх запобігання; ознайомились з морально-психологічними аспектами кризових комунікацій, правилами підготовки спікерів суду для надання перших коментарів під час кризових ситуацій. Викладачі розповіли про порядок підготовки та написання прес-релізу і прес-анонсу, а також про принципи моніторингу медійного простору, як невід`ємної складової для розуміння потреб та інтересів громадськості. Прес-секретарі виконали ряд практичних завдань для засвоєння інформації та формування навичок.

 

По закінченню навчань слухачі отримали сертифікати Національної школи суддів України та методичну літературу.