flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер та прес-секретар господарського суду Черкаської області прийняли участь у форумі

22 травня 2017, 17:12

Суддя-спікер та прес-секретар господарського суду Черкаської області прийняли участь у форумі

  

22 травня 2017 року суддя-спікер Кучеренко О.І. та прес-секретар Агапов А.В. прийняли участь у першому загальнонаціональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

Організаторами заходу виступили Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд України, Державна судова адміністрація України, Національна школи суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об’єднання "Детектор медіа", Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні. Інформаційну підтримку забезпечили «Юридична газета» та «Громадське радіо».

Учасники форуму: судді-спікери, прес-секретарі судів та відповідальні за зв'язки з громадськістю і комунікацію, журналісти загальноукраїнських та регіональних видань, які працюють із судовою тематикою. У кожному обласному центрі було організовано відеоконференцзв'язок, що дозволило брати участь у форумі як працівникам місцевих судів, так і представникам регіональних засобів масової інформації, і значно розширило аудиторію учасників та закцентувало увагу на проблемах об'єктивного донесення інформації із зали суду до громадськості. Крім того, було проведено трансляцію заходу на ютуб-канал «Судова влада України».

Під час форуму обговорено проблемні питання взаємодії журналістів і судів, доступ до судової інформації, вітчизняний і зарубіжний досвід налагодження комунікації між судом та ЗМІ.

Організатори заходу висловили сподівання, що проведений форум стане першим кроком на шляху подолання недовіри не тільки між суддями та журналістами, а загалом до державних інституцій, імідж про діяльність яких часто формується через представлення ЗМІ.