flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено День відкритих дверей

26 квітня 2018, 17:03

Проведено День відкритих дверей

Сьогодні, 26 квітня 2018 року, у господарському суді Черкаської області відбувся День відкритих дверей. У заході взяли участь викладачі та студенти-правники двох вищих навчальних закладів: Черкаського навчально-наукового інституту державного вищого навчального закладу "Університет банківської справи" та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

     У рамках зустрічі студенти прослухали лекцію керівника апарату господарського суду Черкаської області Жицької Ганни Миколаївни на тему: «Історичний нарис становленн господарського суду Черкаської області». Під час лекції студенти дізнались про становлення господарського судочинства на Черкащині.

Керівник апарату суду також розповіла про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, структуру апарату суду та особливості проходження державної служби. Старший судовий розпорядник Лисенко Р.М. розповів про особливості проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку, прес-секретар суду Агапов А.В. провів екскурсію приміщенням суду, ознайомив з функціоналом офіційного веб-сайту суду та основними функціями і напрямками діяльності прес-служби суду.

Студенти завітали до канцелярії суду, приймальні голови суду, аналітично-статистичного відділу та бібліотеки, де мали змогу отримати відповіді на свої запитання про роботу суду,

Начальник аналітично-статистичного відділу Олененко С.П. розповіла присутнім про спеціалізацію суддів, нововведення Господарського процесуального кодексу України (в редакції від 15.12.2017) та основні категорії спорів, що розглядає суд.

На завершення Дня відкритих дверей учасники відвідали судове засідання по справі № 925/248/18 (суддя Васянович А.В.) за позовом товариства з обмеженою відповідальністю “Добролюкс-11”, товариства з обмеженою відповідальністю “Добролюкс-12”, товариства з обмеженою відповідальністю “Добролюкс-13”, товариства з обмеженою відповідальністю “Добролюкс-14” до публічного акціонерного товариства “ВТБ Банк” про визнання права власності на нерухоме майно.