flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді проведено День відкритих дверей

03 червня 2019, 14:21

У суді проведено День відкритих дверей

 

Сьогодні, 3 червня 2019 року, у господарському суді Черкаської області відбувся День відкритих дверей. У заході взяли участь студенти ІІ курсу спеціальності «Правознавство» Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ).

Під час зустрічі студенти прослухали лекцію судді-спікера господарського суду Черкаської області Кучеренко О.І. на тему: «Історичний нарис становлення господарського суду Черкаської області». Під час лекції студенти дізнались про становлення господарського судочинства на Черкащині.

Керівник апарату суду Жицька Г.М. розповіла про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, організацію роботи суду, впровадження інформаційних технологій та роботу підсистеми «Електронний суд».

Начальник відділу управління персоналом Заболотна Л.А. ознайомила гостей зі структурою суду, особливостями проходження державної та патронатної служби, процесом проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, етапами відбору на посаду судді, базовим функціоналом комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду», нормативно-правовою базою діяльності суду.

Прес-секретар суду Агапов А.В. ознайомив з основними напрямками роботи прес-служби суду, навігаційними інструментами, розділами та функціональними можливостями офіційного веб-сайту суду, сторінкою суду в соціальній мережі Facebook, а також розповів про можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку (ВКЗ).

Після виступу згаданих працівників суду слухачі мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

Наприкінці заходу для студентів проведено екскурсію приміщенням суду, під час якої вони завітали до канцелярії та архіву суду, залів судових засідань, приймальні голови суду, аналітично-статистичного відділу та бібліотеки.

Метою проведеного заходу є формування позитивного іміджу суду, підвищення загального рівня правової культури, вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.