flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду відвідали лекцію з української мови

06 грудня 2019, 15:52

Працівники апарату суду відвідали лекцію з української мови

 

Сьогодні, 6 грудня 2019 року, прес-секретар суду Агапов А.В. та старший судовий розпорядник Лисенко Р.М. відвідали лекцію з української мови на тему: «Інновації в українській мові».

Захід проведено викладачами Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ) на базі Черкаського апеляційного суду. Лекцію читали Сидоренко Людмила Миколаївна (кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ) та Дядюра Галина Миколаївна (доцент кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ).

Лекція була поділена на дві частини та супроводжувалась показом тематичних слайдів та порівняльних таблиць. В першій частині викладачі розповіли про норми нового Українського правопису, що був прийнятий 22 травня 2019 року Кабінетом міністрів України (постанова № 437 КМУ «Питання українського правопису»). Цією постановою передбачено впровадження нового правопису протягом п’яти років.

         Друга частина лекції стосувалась практичних навичок у використанні ділової української мови, окрему увагу викладачі звернули на типові помилки, які виникають при оформленні офіційних листів та процесуальних документів.

         По завершенню лекції слухачі мали змогу отримати відповіді на запитання, що виникли під час прослуховування лекції та зробити висновки щодо усунення помилок в оформленні документів.