flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся юридичний практикум у Черкаській торгово-промисловій палаті

18 березня 2014, 15:13

Відбувся юридичний практикум у Черкаській торгово-промисловій палаті

         14 березня 2014 року у конференц-залі Черкаської торгово-промислової палати відбувся спеціалізований інформаційно-консультативний практикум для фахівців з юриспруденції на тему: «Практика вирішення спорів, пов`язаних з виконанням господарських зобов`язань».

          Питання практикуму висвітлювала суддя Господарського суду Черкаської області, заслужений юрист України, – Курченко Ніна Михайлівна.

         Під час роботи юридичного практикуму розглянуто наступні питання:

1) Загальні умови виконання господарських зобов`язань.

2) Практика застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання господарських зобов`язань» від 2 жовтня 2012 року № 5405-VI.

3) Заходи забезпечення виконання зобов`язання. Неустойка. Порука. Застава.

4) Стягнення неустойки (штрафу, пені) за порушення грошових зобов`язань.

5) Застосування Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань» з врахуванням рішення Конституційного Суду України від 26 червня 2013 року №5-рп/2013 у справі щодо офіційного тлумачення положень цього Закону.

6) Особливості стягнення заборгованості, пені, інфляційних втрат, трьох відсотків річних за поставлену теплову енергію у вигляді гарячої води.

7) Відповідальність за неналежне виконання зобов`язань. Застосування відповідальності, передбаченої статтею 625 Цивільного кодексу України, разом з неустойкою, штрафом та пенею.

8) Стягнення збитків, завданих неналежним виконанням договірних зобов`язань.

9) Стягнення безпідставно сплачених коштів.

10) Правові позиції Верховного Суду України, викладені у рішеннях, прийнятих за результатами розгляду у 2013 році заяв про перегляд судових рішень у справах, пов`язаних із виконанням господарських зобов`язань.